ÉBREDJ – AWAKE

Dokumentumfilm Paramahamsa Jogananda életéről.
(angol nyelven, magyar felirattal, 87 perc)

Official trailer

FILMVETÍTÉS – Szeged, Grand Café – 2020. Január 25. 17:00
Jegyek kaphatók https://tixa.hu/ebredj_grand
Elővételben: 1500,- Ft, helyszínen: 1800,- Ft

Paramahamsa Jogananda volt az első olyan indiai jógamester, akinek az volt a küldetése, hogy Nyugaton éljen és tanítson. Az 1920-as években, az általa „spirituális kampányoknak” nevezett útjain bejárta az Egyesült Államokat, megtöltötte lelkes hallgatókkal a legnagyobb előadótermeket. Segítette a jóga elterjedését, és máig tartó ösztönző ereje a spirituális forradalomnak.
Ritka eset, hogy egy Jogananda nagyságú bölcs saját tollából ad számot az élettapasztalatairól. Az Egy jógi önéletrajza című könyve több millió példányban kelt el világszerte. Ideális olvasmány a keresőknek, a filozófusoknak és a jóga kedvelőinek egyaránt.
Azáltal, hogy emberközelivé tette tanításait a megvilágosodásról, és megosztotta másokkal saját útjának küzdelmeit, érthetővé váltak az ősi védikus tanok a modern közönség számára. Ennek köszönhetően számos követője lett és milliókat ösztönöz.

„Ez a letisztult dokumentumfilm szórakoztató és lenyűgőző, valódi felvételekkel vezeti keresztül nézőit egy szent életén attól a pillanattól kezdve, hogy az anyaméhben megtapasztalja életének első benyomásait egészen addig a momentumig, amikor 1952-ben a Los Angeles-i Biltmore Hotelben a közönség előtt egy verset idézve elhagyta testét. E két életesemény között ez a szent megváltoztatta a nyugati világot.” – a Maui Filmfesztivál weboldaláról.

„Joganandát egy spirituális csodának nevezném. Egy spirituális zseninek. Ami azt jelenti, hogy hozzáférése volt a tudatosság olyan területeihez, amihez a legtöbb embernek nincs.”
Dr. Deepak Chopra

Tags:

Date

2020 Jan 25

Time

5:00 pm

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 2020 Jan 25
  • Time: 12:00

Cost

1500 Ft

Location

Grand Café Szeged

Organizer

Magyar Kriya Jóga Egyesület
Website
http://kriya.hu